Päronträd i blom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recept

Pannkakor (4 personer)
4 ägg
3 dl vetemjöl
8 dl mjölk
1 krm salt
40 g margarin

1. Vispa samman mjöl, salt och hälften av mjölken i en skål.
2. Tillsätt ägg och resten av mjölken.
3. Vispa tills smeten är jämn och klimpfri.
4. Smält margarinet i en stekpanna.
5. Rör ned det smälta margarinet i smeten.
6. Grädda sedan pannkakorna. Räkna med 1/2 dl smet till varje pannkaka.


Fransk omelett (1 person)
1-2 ägg
1-2 msk vatten
1/2 krm salt

Margarin till stekning

1. Vispa samman ägg, vatten och kryddor.
2. Smält margarin i en stekpanna.
3. Häll i smeten. Omeletten är färdig när undersidan fått färg och ovansidan är krämig.


Spansk potatisomelett (1 personer)
1 medelstor potatis
1/2 gul lök
2 msk olja
1/2 krm salt
2 ägg

1. Skala potatis och lök. Skiva dem mycket tunt.
2. Värm oljan i en stekpanna.
3. Lägg i potatis och lök. Strö över salt.
4. Lägg på ett lock. Stek i 10-15 minuter tills potatisen är mjuk. Rör om då och då så att inte potatisen fastnar.
5. Vispa samman äggen.
6. Blanda potatis, lök och ägg.
7. Häll sedan smeten i pannan och stek omeletten.

 

Sockerkaka
2 ägg
2 dl socker
2 msk margarin
2 dl vetemjöl
1 dl mjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

1. Ugnen ska stå på 200 grader.
2. Smörj formen med margarin och bröa sedan formen.
3. Vispa äggen och sockret pösigt.
4. Smält margarin och häll mjölken i det smälta margarinet.
5. Blanda bakpulver, vaniljsocker och mjöl i den andra bunken.
6. Tillsätt mjölblandningen i äggsmeten.
7. Tillsätt det smälta margarinet med mjölk i smeten.
8. Vispa ihop allt.
9. Häll smeten i formen.
10. Sätt formen långt ner i ugnen och grädda i 35 minuter.


Telefon 070-681 65 98 | Norrby 74 | 783 92 STORA SKEDVI | E-post: skedvislakteri@gmail.com
Producerad av Hammars Tryckeri